Français English facebook page

Nieuwsbrief van 17 aug 2003: Hittegolf voorbij? HermanBrood

Eindelijk na maanden van puffen en zweten, de eerste regenbui. Veel was het nog niet maar het is een begin. Buiten is het nu ideaal, de warmte zit nog binnen, maar vlug zal het ook daar wat aangenamer zijn. Het was te warm, te warm om iets te doen. Niet dat ik nu in het werk ga vliegen, ik ben het niet meer gewoon, of de warmte zit nog in mijn lichaam, ik zal maar wat vakantie nemen denk ik. Bovendien wacht er in september in Belgie, nog veel werk. Wanneer ik daar ook zal moeten bouwen. Het in orde brengen van mijn nieuwe woonst. Dus krachten sparen voor die karwei, zal ik maar zeggen. Niet dat ik hier hele dagen lig te genieten, hoor. Brood bakken, het klaar maken van een drie gangen menu, is tenslotte ook niet niets. Over brood gesproken, het geheim recept van het HermanBrood: Ik neem voor het bakken van een brood van 800gr, 150gr volkorenmeel en 350gr witmeel, 33 cl water, 1 theelepel zout, 10gr gedroogde gist (of 20gr verse gist). Meng de bloem met gedroogde gist, zout en het water goed door elkaar, kneed ongeveer 15 min, tot een droog niet klevend mengsel. Laat het 1 uur rijzen op een warme plaats. Kneed nogmaals en doe het in een bakvorm, of leg het op een bakplaat (voor een rond brood). Laat het nog een half uur rijzen en laat het 45 min goed bruin bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Smakelijk.

meer nieuwsbrieven

www.thines.zweb.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2017 | Sitemap